Dansk Svensk Norsk Engelsk Tysk

ANMELDELSE AF BANEN

 

Kilde: Golfavisen

På tre år har de nye ejere af Blokhus Golfcenter udviklet et jævnt godt ferieresort til et topprofessionelt golfcenter med en mesterskabsbane i topklasse.

September 2016
Af FRITS CHRISTENSEN

Da Golfavisen besøgte Blokhus Golfcenter i 2015, kunne vi konstatere, at de nye ejere var godt igang med en udvikling, der pegede hen imod et moderne og topprofessionelt golfcenter, der er en af landets store feriedestinationer værdig.
Et år senere efter udvidelsen af 18 hullersbanen fra par 70 til par 72 med tre teesteder og en backteelængde på 6.250 meter kan vi konstatere, at et jævnt godt ferieresort på tre år har udviklet sig til et topprofessionelt golfcenter med en mesterskabsbane i topklasse.
For et år siden byggede Blokhus et 100 kvadratmeter stort fittingcenter på driving rangen med overdækkede udslagssteder og nye toiletbygninger og shelters på banen.
Siden er både klubhuset og ikke mindst de 10 store lejligheder beliggende med udsigt til pay & play-banen blivet shinet op, så lokalerne fremstår lyse og venlige, klar til at modtage endnu flere end de rundt regnet 10.000 greenfeespillere, der årligt besøger golfcenteret.

Planer om udvidelse
Og a propos lejlighederne, så er der ifølge ejeren Dan Stage spæde planer om at udvide lejlighedskomplekset, der blev etableret i 2006 af den daværende ejer, Proark-koncernen, der gik konkurs i efteråret 2012.
- Vi har i år haft næsten udsolgt i alle weekender fra midten af marts og frem til starten af august, så det har så småt sat tanker igang omkring en udvidelse, siger Dan Stage, der ikke blot er golfcentrets headpro, men også ejeren med de to pro-assistenter Casper Bruun og Morten Jacobsen som medejere.
De 10 lejligheder er indrettet med entré, stue/køkken, to store værelser, badeværelse og terrasse. Lejligheden er velegnet enten til familier på fire personer eller til to par. De typiske lejere er herreklubber (eller dameklubber) fra golfklubber andre steder i landet.


Lejlighederne i Blokhus er veludstyrede med køkkenfaciliteter, terrasse, tv og wifi.

I det veludstyrede køkken er der gode muligheder for egen madlavning, men ellers er der kun et par minutters gang til klubhuset med en fremragende restaurant, hvor der også serveres morgenmad - hvis den da ikke bliver leveret i lejligheden dagen før.
Lejlighederne er udstyret med tv og gratis wifi. Dog må man bevæge sig over i klubhuset, hvis man vil se golfkanaler på tv. Her er til gengæld åbent til kl. 22, og bliver man hængende længere tid, har man mulighed for selv at låse sig ud.

Spændende pay & play
I et ferieområde som Blokhus/Hune med få kilometer til andre feriedestinationer som Løkken og Rødhus synes det at være en rigtig god satsning med både en kort 9 hullers par 3-bane og en spændende 9 hullers pay & play-bane på 1.790 meter fra gul og 1.525 meter fra rød tee - og med tre par 4-huller og seks par 3-huller.


Par 3-banen i Blokhus Golfcenter er et besøg værd for både begyndere og feriegæster på begynderniveau.

Måske er det også i ferien, at golfspillere kan tage sig tid til en seriøs omgang custom fitting. Det har fået centret til at bygge det nye fittingcenter, hvor man kan få målt sine slag med en Flightscope Doppler Radar.
Dan Stage og co. har demo-og testudstyr i de nyeste modeller fra alle de store mærker: Titleist, TaylorMade, Cobra, Callaway, Nike, Mizuno, Ping og Wilson m.fl. Prisen for en fittinglektion er 500 kr., og beløbet bliver modregnet, hvis man køber nyt udstyr.

En mesterskabsbane
Når ejerne af golfcentret er tre professionelle trænere, er det næppe så overraskende, at 18 hullersbanens udseende og standard ligger dem meget på sinde.
Derfor er der også investeret en del ressourcer i udbygningen fra par 70 til par 72 med en mesterskabslængde på 6.250 meter, hvilket har betydet en forlængelse af banen med 400 meter.
Resultatet er da også, at Blokhus Golfcenter allerede har haft besøg af PGA-trænere fra andre danske klubber, bl.a. Peter Thomsens Dansk Golf Akademi. Også Dansk Golf Union er blevet opmærksom på udviklingen og har givet Blokhus en forhåndstilkendegivelse om et værtskab af DM for seniorer i 2017-sæsonen.

Der er 10 store lejligheder med egen p-plads og terrasse i Blokhus Golfcenter, der pønser på en udvidelse af resortet.

Syv nye teesteder
Ændringerne på banen har resulteret i nye teesteder på syv af hullerne (1, 3, 5, 10, 11, 13 og 14) . Den store omlægning er sket på hul 10, der tidligere var et ret simpelt par 3-hul uden væsentlige forhindringer undervejs. Hullet er nu blevet et kort par 4-hul og forlænget fra 178 meter gul til 296 meter hvid og 268 meter gul.
Teestedet er ikke kun rykket bagud, men også til venstre, så der i den lige linje mod hullet nu er en mindre sø, der giver hullet karakter. Et super godt risk an reward-hul, hvor langtslående vil gå efter green i drivet, mens højhandicappere med fordel kan spille højre om hazerden.

Næste større ændring er omlægningen af par 4-hullet 11 til et par 5-hul på hele 530 meter fra hvid tee, 469 meter fra gul og 368 meter fra rød. Det er en forlængelse fra gul tee på 100 meter.
Med den diagonalt skærende bæk i fairway skal man kende begrænsningen for, hvor langt fremme man kan krydse hazarden, så også dette hul er blevet et hul, hvor man kan blive både belønnet og straffet afhængig af satsningen.

De sværeste hul?
Selv om netop dette hul formentlig spilles som et af banens sværeste for de fleste af medlemmerne, så er det hullet efter (par 4-hullet 12), der er ratet til index 1 - hvilket primært skyldes længden med 388 meter fra gul tee.
Af andre spændende huller kan nævnes det 398 meter (gul) lange par 4-hul 3, hvor man skal tage sig i agt for vandhazarden i venstre side.
Selv om hullet efter (par 4-hullet 4) er 30 meter kortere, volder det formentlig større problemer for de fleste på grund af det skarpe dogleg venstre. Ratingen siger da også index 2.
Også banens første par 5-hul 6 på 458 meter (gul) kan volde problemer, hvis der er slinger i valsen fra udslaget med out of bounds i venstre side og en klynge træer midtvejs i højre.
Par 5-hullet 13 på 447 meter (gul) volder sikkert mange problemer på grund af indspillet over en vandhazard, men mestrer man det, er det forholdsvis nemt.

Kvindernes skræk
Par 3-hullet 14 dybt inde i skoven burde være enkelt med bare 137 meter til green, men med lyng det meste af vejen og skoven klaustrofobisk tæt på i begge sider, skal man hellere slå for langt end for skævt.
Efterhånden har denne signatur spillet banen nogle gange, og hver gang i selskab med en eller flere kvinder, der altid kommer galt afsted på netop det hul! Den smalle adgang til green virker så intimiderende på mange, at man måske brde overveje en oprydning? I forvejen er det jo traditionelt par-3 hullerne, der danner kø.
Men det ved de professionelle baneejere sikkert meget mere om end undertegnede, der blot kan konstatere, at den positive udvikling i Blokhus fortsætter i disse år- med en bane, der over alt er velholdt og teknisk i orden med gode fairways og greens, der ikke findes bedre ret mange steder.

Kilde:
Golfavisen, september 2016

>>Hent artiklen - side 1 (åbner pdf-fil)
>>Hent artiklen - side 2 (åbner pdf-fil)

>>Anmeldelse i Golfavisen, juni 2015 (åbner pdf-fil)

Besøg Blokhus Golfklubs hjemmeside! Her findes information om matcher, klubber i klubben, udvalg og meget mere! >>Klik her

mail