Dansk Svensk Norsk Engelsk Tysk

Padel

Vores udendørs padelbaner er åbne alle dage året rundt og oplyste efter mørkets frembrud.

Padel spilles med et bat af glasfiber, carbon og kulfiber. Bolden ligner en tennisbold, men er en anelse mindre og lidt blødere.

Hvad er padel?
Padel er en ketchersport, der lige nu er i eksplosiv vækst på verdensplan, ja faktisk er det verdens hurtigst voksende ketchersport. Spillet har rødder tilbage i 1800-tallet, til det britiske spil "Platform Tennis", der blev spillet ombord på krydstogtskibene. I Argentina og Spanien er padel i dag den næststørste sportsgren, kun overgået af fodbold. I Spanien menes op mod 10 millioner mennesker at spille padel, og i vores naboland Sverige nærmer antallet af baner sig hastigt de tusind. I Danmark når vi med vores baner i Blokhus op på bane nummer 100 og 101. Selv om sporten vokser hurtigt på landsplan, så har der hidtil kun været en enkelt bane i Nordjylland.

Padel kan bedst beskrives som en mellemting mellem squash og tennis, men med den afgørende forskel, at padel teknisk og fysisk er langt mindre krævende. Dermed henvender spillet sig til en bredere målgruppe, og i og med at padel spilles som double - altså med fire spillere på banen ad gangen - er det også en meget social sport.

På Dansk Padel Forbunds hjemmeside listes følgende positive karakteristika ved padelsporten:

Du kan læse mere om sporten under dette link: danskpadelforbund.dk

Banen
Padelbanen måler 10×20 meter og er delt på midten af et ca. 90 cm højt net. Bagvæggene og et stykke af sidevæggene er af glas. Resten af sidevæggene og toppen af bagvæggene er af metalgitter.

Regler
Padel spilles altid som double. Spillet sættes i gang med en underhåndsserv. Parrene skiftes til at serve for hvert parti. Når bolden først har ramt jorden én gang, må den gerne ramme glasvæggene, der omgiver banen – også på egen banehalvdel. Ligeledes må bolden, efter første kontakt med jorden, også ramme hegnet på modstanderens banehalvdel, men ikke på egen banehalvdel. Bolden skal tilbage på modstanderens banehalvdel, inden den rammer jorden på egen banehalvdel anden gang. (Kilde: Dansk Padel Forbund)

Man får point efter samme system som i tennis: 15, 30, 40, parti. Seks partier giver et sæt, og der spilles altid bedst af tre sæt.

Udstyr
Underlaget på en padelbane er kunstgræs fyldt op med fint sand. Der findes padelsko, der er lavet specifikt til dette underlag, men som udgangspunkt kan du spille i et par tennissko (til grusbane). Sko til indendørs brug (i haller med trægulv) eller andre forholdsvis “glatte” sko bør ikke anvendes, da de ikke har det nødvendige greb i underlaget.

Bats og bolde kan lejes/købes i pro shoppen i klubhuset.

Praktisk
Banerne er placeret tæt ved golfcentrets klubhus på den vestlige side af parkeringspladsen, og det er muligt at parkere lige uden for banerne.  Du er  meget velkommen i vores café og til at benytte klubhusets øvrige faciliteter, såsom toiletter, omklædningsrum og bad.

Padel kan spilles hele året. Det specielle underlag sikrer, at banen er tør ca. 10 minutter efter en regnbyge. Banerne er åbne alle dage året rundt og er oplyste  efter mørkets frembrud.

Tidsbestilling
Du booker en bane til dig og dine tre medspillere på MATCHi.dk

Baneleje

1 time 300,-   (75,- pr. pers.)
Klippekort:      
10 timer 2.400,- (240,- pr. time) (60,- pr. pers.)
20 timer 4.400,- (220,- pr. time) (55,- pr. pers.)
40 timer 8.000,- (200,- pr. time) (50,- pr. pers.)
80 timer 14.400,- (180,- pr. time) (45,- pr. pers.)

Tekst: Lise Houkjær

Besøg Blokhus Golfklubs hjemmeside! Her findes information om matcher, klubber i klubben, udvalg og meget mere! >>Klik her

mail